Smoking Jacket Of Sweden | Rökrocken

Smoking Jacket Of Sweden | Rökrocken

Smoking Jacket Of Sweden grundades 2020 med ett arv inom skräddaryrket. I mer än ett sekel har traditionen och passionen för skräddaryrket klätt män och kvinnor med stil. Behöver du hjälp med en beställning eller har andra frågor, vänligen kontakta oss.

2,995.00kr
2,995.00kr
2,995.00kr
2,995.00kr
2,995.00kr
2,995.00kr
2,995.00kr

Smoking Jacket Of Sweden | Rökrocken är en halvlång till knälång rock eller morgonrock avsedd för herrar. Smoking Jacket Of Sweden | Rökrocken är tillverkad i lyxigt material och skönt material.

Användandet av Smoking Jacket eller rökrock uppstod i mitten av 1800-talet, då tobaksrökningen vid större fester blev hänvisad till rökrum. Rökrocken bars antingen över eller istället för den ordinarie kavajen eller frackjackan. Syftet var att slippa röklukten i kläderna samt att skydda dem mot aska. Rökrocken var ingen formell klädsel i motsats till de annars vanliga frackjackorna och jacketterna och kunde därför vara tillverkad i glada färger och mönster.

Oftast var ärmarna långa men uppvikta och hade därför foder av samma tyg som slagen. Skälet till detta var antagligen att man av den man var på besök hos lånade rökrockar, som var tillverkade i stora storlekar för att passa alla. Senare blev de uppvikta ärmarna ett mode.